Rizling Rýnsky, pri ktorom sme chceli dostať potenciál našej najstaršej vinice, po dôkladných zelených prácach sme čakali na správny čas zberu. Keď sme tento Rizling oberali, mal už cukornatosť nad 23° NM a hrozno bolo v skvelom stave. Stále v mušte prevládala šťavnatá kyselina, preto sme sa rozhodli kvasenie zastaviť pri 10,50 obj% alkoholu, čím sme dosiahli, že sa nám podarilo vyrobiť lahodné sladké víno z tejto kráľovskej odrody.
Reduktívny vzhľad zelenkavého odtieňa. Víno, ktoré sa po nadýchnutí postupne otvára do ovocno-sladkých tónov ananásu, marhuľových kôstok a sušenej lipy. Badať už aj jemnú nazretosť v aromatickom profile. V chuti sa ekvilibristicky prelínajú pocity acidity a sladkosti, víno doslova „tancuje“ na podnebí, má až „limonádovú“ textúru. V sladkokyslej dochuti sa objavuje hrozno s kúskami ananásu.